čtvrtek 16. listopadu 2017

Mizející tiskové úlohy

Už několikrát jsem se potkal se situací kdy připojená tiskárna je sytému vidět, není offline, nejsou pozastavené úlohy ale stejně netiskne a při tisku je vidět jak se daný tisk objeví v tiskových úlohách pak zmizí ale na tiskárnu už nic nedorazí.

Bohužel není zaručený postup který pomůže, takže tady uvedu všechny ty které pomohly.

1. zastavení a služby Zařazování tisku a vymazání tiskové fronty
- spustit services.msc najít položku Služba zařazování tisku tuto vypnout, zkontrolovat jestli je spouštění nastaveno na Automaticky. Poté se podívat do složky C:\Windows\System32\spool\PRINTERS - pokud zde jsou nějaké soubory tak je vymazat  a restartovat PC. Po restartu by se služba měla automaticky spustit a tisk by se měl rozběhnout. Pokud ne zkontrolujeme jestli naběhla samotná služba. Pokud ano a stejně tisk nefunguje vymazat ještě adresář Windows\Temp.

2. odinstalování všech tiskáren včetně veškerého sw!!! - platí hlavně pro tiskárny HP
- před odinstalací odpojíme tiskárny od PC, odinstalujeme, vymažeme soubory z Windows\System32\spool\PRINTERS a  Windows\Temp a znovu nainstalujeme až po restartu PC.


3. odinstalace problémových aktualizací windows.
Pokud výše uvedené postupy nefungují, a chyba nastala po aktualizacích, vypněte aktualizace a podle data odinstalujte postupně aktualizace určené pro systém Windows. Jakmile zjistíte které to dělá, poznačte si její číslo a zakažte její instalaci. Na win10 tato možnost zatím není, takže využijte možnosti v položce Upřesnění nastavení a zakažte aktualizace na 35 dní a věřte že to do té doby MS vyřeší.




1 komentář:

  1. S tímhle jsem měl taky problém, ale nakonec to vyřešil update ovladačů. :) Nejsem žádný specialista na it služby, ale přesto jsem si s tím poradil. :) Ani jsem nemusel volat kamarádovi, který je na tohle machr, ale tak nějak jsem věděl, jak na to jít a kde hledat problém. :) Takže mizející tiskové úlohy jsou zpravidla dílem neaktuálních ovladačů. ;-)

    OdpovědětVymazat