neděle 12. února 2017

Notebook HP 250 G5 - problémy s instalací

- hned po zapnutí bootuje system, nelze se dostat do biosu = hned po zapnutí NTB zmáčknout ESC a v biosu nastavit Post delay čas na 5 sec. Není to ani vteřina kdy to vezme.
- nelze bootovat z médií 32 bit =  na to jsem nepřišel, nebralo to OEM média ani origo HP a Dell ani Win 8 Pro - kde jsou totožné  DVD jen 32 a 64 bit. Nebralo to ani disky pro obnovu které byly určeny pro 32 bit systémy. Nešly ani flashky pokud byl systém 32 bit ( ale flešku s win serverm 2016 v pohodě - samo 64 bit ) - mechanika přes usb dopadla stejně. Nahodil jsem tedy Win 7 Pro 64bit a nainstaloval XP mode. Štítek s licencí na win je pod baterkou.
- po instalaci Win 7 Pro SP1 nefunguje žádné USB ani LAN ani Wifi nelze instalovat drivery = drivery stáhnout na jiném PC a vypálit na DVD, nebo stáhnout před instalací a pomocí nlite integrovat do instalačky
- nelze nainstalovat grafika, hlásí  Tento počítač nesplňuje minimální požadavky pro instalaci softwaru = zjistit typ VGA a stáhnout přímo od výrobce ( v mém případě Intel HD  Graphics 5500 )
- po instalaci všech ovladačů zůstává ve správci zařízení neznámé zařízení ID hw   ACPI\MSFT0101  = zjistit přesné ID a vyhledat hotfix od MS, tento konkrétní je KB2920188

Žádné komentáře:

Okomentovat